• Katja

Vallan idässä


Keskikesällä viime vuonna hurmaava ystävämme Anna meni naimisiin itävaltalaisen miehensä kanssa perinteiseen, paikalliseen tyyliin, ja Mat&Kat päräytti paikalle juhlimaan. Lokaatio oli kuvankaunis Villach, pikku kunta Itävallan eteläosassa. Matka suoritettiin lentämällä Wieniin, josta ajelimme nopeita teitä pitkin Villachiin ja häiden jälkeen bumerangina takaisin.


Villach on hyvin lähellä Slovenian ja Italian rajaa Alppien kupeessa, ja alueella turismi on voimissaan. Matti varasi meille huoneen keskustan ulkopuolelta B&B Lakeview -nimisestä hostellista. Paikan löytäminen oli haastavaa, koska mitään kylttiä ei näkynyt eikä hostellin nimi sanonut kadun ihmisille mitään. Lopulta bongasimme mestan, joka ilmeisesti oli niin uusi, ettei kukaan osannut neuvoa meitä sinne. Sympaattinen italialainen (?) isäntä otti meidät vastaan ja saimme huoneen upealla näköalalla Faaker See -järvelle!


Hääjuhlan ohella vieraille oli järjestetty oheisohjelmaa seuraavalle päivälle, joten ilmaisten juomien äärellä oli hyvä syy pysyä kohtuudessa. Sunnuntaiaamuna lähdettiin siis reippailemaan Dobratsch-vuorelle. Kahden kilometrin korkeudessa oli yllättävän kylmä, mutta onneksi viisaat isännät olivat varautuneet hölmöihin vieraisiin, jotka eivät tätä seikkaa olleet ymmärtäneet reppua pakatessa. Lainatakissa tiimi Mat&Kat valitsi tietenkin "vaarallisen" reitin huipulle ei pikkuisen polun leveän hiekkatien sijaan. Tästä video channeliin... linkki.


Vuorella oli aika otollisen näköiset olosuhteet kiipeilylle, mutta Dobratsch ei todellakaan ole ainoa vuori siellä päin maailmaa. Huipulla oli vihreitä laitumia, joilla laidunsi lehmiä ja hevosiakin. Myös jonkinlaisia pikku pässejä näytti liikuskelevan pusikoissa.
Tämmöistä vuorilla vaellusta toivoisi enemmänkin omalle kohdalle... Kunhan oltiin harhailtu huipulta takaisin omia reittejämme, pienellä majalla tarjoiltiin kaikille taas ruokaa. Osittain vähän passiivis-aggressiiviset hevoset järsivät lyhyttä ruohoa yhä lyhyemmäksi, ja yksi niistä nappasi kameran narusta kiinni ja veti siitä aikansa. Ehdottomasti tämän matkan huippuhetki. Siis vaellus Dobratsch-vuorella.


Wieniin palattuamme ehdimme pyöriä keskustassa muutaman tunnin ennen lentoa. Kaupunki vaikutti kivalta lukuunottamatta ydinkeskustan turistilaumoja, joten siellä pitäisi ehdottomasti käydä uudestaan! Ja etenkin vaeltaminen tai muu aktiivimatkailu Itävallassa tai muualla Alpeilla pitäisi toistaa.120 views0 comments

Recent Posts

See All