• Katja

Jäätävän cool Tallinna


Helsingin vuosina tuli luonnollisesti piipahdettua lahden takana Tallinnassa vähän väliä. Viime tammikuussa oltiin siellä spontaanilla reissulla, koska vapaa viikonloppu oli siihen maailman aikaan hyvin harvinainen asia. Kiireetön meren tsiigailu laivalla ja kaupungilla käyskentely kuppilasta toiseen on helppo tapa resetoida. Tällä kertaa reissu oli kuitenkin poikkeus, koska päätimme olla luksusmatkailijoina yötä kivassa hotellissa. Tallinnassa on ainakin vielä mahdollista päästä hienoonkin hotelliin Suomen hintoja edullisemmin. Niinpä nukuimme kaksi yötä Swissôtel-hotellissa, korkealla kattojen yllä.


Nykyään Tallinnan-kävijöille suositellaan trendikästä Telliskivi-kaupunginosaa, jonka tehdasmiljööseen kätkeytyy mm. kiva ravintola F-Hoone. Tällä kertaa suunta oli kuitenkin toinen, koska halusin jo kolmannen kerran yrittää KUMU-taidemuseoon: kahdella ekalla kerralla museo on ollut kiinni joko maanantain tai kansallispäivän takia... Nykytaiteen museo sijaitsee hienossa Kadriorgin puistossa samannimisessä kaupunginosassa. Se onkin oikea museopuisto, ja siellä voi käydä vaikka barokkityylisessä Kadriorgin palatsissa.


Tallinnan reissujen ydin on yleensä sopivien ruokapaikkojen metsästys. Hyvää, rehellistä ruokaa löytyi ainakin rennosta Toit's-ravintolasta, joka oli ihan hotellimme kulmalla. Aamupalamestaksi valikoitui nettihaun perusteella NOP café, koska se oli reitillä Kadriorgin puistoon. Tuo matala aitan näköinen puutalo oli kyllä mahtava löytö: niin kauniita annoksia ja hyvää ruokaa! Lisäksi kahvila toimii luomu- ja lähiruokaperiaatteella.

KUMU oli juuri niin laadukas ja monipuolinen museo kuin taidefani voi odottaa. Siellä olisi viihtynyt kauemminkin, mutta kärsimätön matkakumppani ei ollut yhtä nälkäinen taiteen suhteen kuin allekirjoittanut... Vietettiin aikaa myös katselemalla Kadriorgin hienoa puistoa niin kauan kuin pakkasella kyettiin. Mukavaa oli tietenkin oleskella hotellissa ja katsella kylmässä auringonvalossa paistattelevaa Tallinnaa ja vielä illalla kierrellä keskustan pubeissa. Parhaimmillaan Tallinna on kuitenkin sellaisella kelillä, että ulkona pystyy olemaan ja kiertelemään vanhan kaupungin nähtävyyksiä ja näköalapaikkoja. Olosuhteista huolimatta kaupungista löytyy joka kerta jotakin uutta.


54 views0 comments

Recent Posts

See All