• Matti

Pitäisikö irtisanoutua?


Krooninen matkakuume johtaa pahimmassa tapauksessa irtisanoutumiseen. Tässä hieman ajatuksiani siitä.


Vaikka kyseessä oli suuri sieluton korporaatio, oli työpaikkani vertaansa vailla. Työtutut olivat mukavia, palkkakin tuli säännöllisesti kuun 15. päivä ja oli ehdottoman riittävä kuun menoihin, säästöönkin jäi. Tämän lisäksi jatkumoa ja jopa ylennyksiä oli tiedossa pitkälle tulevaisuuteen. Olin The Officestakin tuttu Dwight Schrutemainen uraohjus, joka oli kiivennyt urallaan jopa aluevastaavan apulaiseksi. Lähitulevaisuudessa häämötti jo aluevastaavan mahtava tuoli ja ehkäpä jopa OMA toimistokomero. Kaikesta tästä kunniasta ja turvallisuudesta huolimatta mielessä pyöri MATKUSTAMINEN ja fiilis nopeasti muuttuvasta maailmasta. Oli voimakas tunne, että on mentävä nyt tai ei koskaan.


Matti ja Heikki radalla

Pitkän jahkailun ja jännittämisen jälkeen uskaltauduin kertomaan pomolleni, että lähden kolmen kuukauden kuluttua. Hän veti syvään henkeä ja totesi, että hänkin lähtisi jos voisi. Vasta kolmen kuukauden päästä viimeistä työpäivää edeltävä yönä herätessäni kello 1:37 ymmärsin mitä tuli tehtyä. En saanut unta ja päätin vierailla verkkopankissa: ”Jumalauta! Täällähän on enemmän rahoja kuin Keijolla.” Lopputili oli maksettu. Tämän tajuttuani mielen valtasi pakokauhu ja kuumotus. Itsesäälissä piehtaroidessa nukahdin vasta tuntien päästä.


Aamulla kävin palauttamassa työhön käyttämäni hyödykkeet ja sanomassa moi työtutuille. Poistuin pelon, tyhjyyden, turvattomuuden ja onnensekaisissa tunnelmissa.


Nyt pyöräiltyäni ja siirryttyäni Afrikkaan Beniniin, mielen on vallannut rauha ja tyytyväisyys.


Pitäisikö irtisanoutua? No piti... Ja kyllä niitä töitä vielä tulevaisuudessakin löytyy ja kerkiää tekemään.


Uudella toimistolla. Palelemassa +25'C240 views0 comments

Recent Posts

See All