• Matti

Kaikki päin Pariisia


Pariisi, tuo patongin ja jonottamisen ystävän tulinen rakastaja, joka tarjoaa kasoittain taidetta, arkkitehtuuria ja tyhjentää lompakkosi nopeammin kuin pohjanmaalainen autokauppias.


Tämä kaupunki on ehkäpä maailman suosituin turistirysä, jonka lukuisien monumenttien ympärille tullaan parveilemaan jokaiselta asutulta mantereelta. Nähtävyyksiä ja monumenttejä riittää useammaksikin päiväksi ja varsinkin kesäaikaan kannattaa varautua jonottamaan useita tunteja päästäkseen esimerkiksi Eiffel-torniin tai katakombeille. ”I was standing in queue for 5 hours to get to the Eiffel Tower”, vastasi eräs henkilö, kun kysyin tiistaina, miten hänen päivänsä sujui.

Lasipyramideilla

Itse vanhana taiteen ystävänä halusin ehdottomasti vierailla Louvressa. Kauhukseni huomasin, että jo aamusta lasipyramideilla sijaitsevalla pääovella kuhisi tuhatpäinen aurinkohattuhirviö. Onnekseni pienen avokaskuulustelun jälkeen sain vihiä maanalaisen Carrousel du Louvre -ostoskeskuksen sisällä olevasta sisäänkäynnistä. Kulku ostoskeskukseen on Rue de Rivoli -kadulta. Tätä reittiä itse selvisin Louvreen alle 10 minuutin jonotuksella.


Yllätyin myös Pariisin hurjista hinnoista! Pelkästään ruokaan sai helposti kulumaan 60 euroa päivässä, mikä ylittää ainakin oman reissubudjettini reilusti. Hostellissakin oli vain mikro. Onneksi paikallistietolähteeni tuli hätiin ja vei minut Monnaien alueella sijaitseville pahoin turistisoituneille kujille, joilta löytyi halpaa ruokaa Menun sai alku- ja jälkiruokineen jopa kymmennellä rahalla ja crêpet irtosi alkaen 3€. Täältä löytyy myös koko Pariisin parhaat bisset! The Highlander Scottish Pub tarjoaa yllätyksellisen rauhallisessa ympäristössä janoiselle matkaajalle parhaita skottilaisia viskejä ja herkullisia oluita. Monnaielta löytyi myös sopuhintaisia macaroneja 0,8 euroa kappaleelta ja suurpakkauksia sai halvennetuin hinnoin. Rahaa ja luontoa voi säästää myös juomalla hanavettä pulloveden sijaan. Pariisissa on myös siellä täällä puistoissa vedenottopisteitä, joista saa juomakelpoista vettä.

Vedenottopiste

Oman näkemykseni mukaan Pariisiin ei kannata mennä kesällä ellei tykkää suurista tai jopa jättikokoisista hitaasti liikkuvista, tielläsi seisovista Samsonite-laumoista. Jos kuitenkin jostain pakottavasta tarpeesta päädyt sinne, rauhaa voi löytää Highlander Scottish Pubista, Pariisin öisiltä kaduilta ja ehdottoman kauniista Forestier National de Sevran -puistosta. Sinne pääsee mukavasti tasaista Basin de la Villeten kanaalia seuraten polkupyörällä. Ota eväät mukaan!

Lyhyesti:

  • Halpaa ruokaa Monnaien kujilla

  • Kaljaa ja viskiä The Highlander Scottish Pubissa

  • Louvren sisäänkäynti maanalaisesta Carrousel du Louvre kauppakeskuksesta (ovi Rue De Rivolilla)

  • Rauhaa Pariisissa Parc Forestier National De Sevran

#Matka #Juomavesi #Pariisi #Louvre #Sisäänkäynti #Raha #ruoka

163 views0 comments

Recent Posts

See All