• Katja

Paluu blogosfääriin

Updated: Jul 28, 2020


Matti sitä ensimmäisenä ehdotti: pitäisikö blogata rakentamisesta? Minä, vanha kunnon jarruttelija, en kuitenkaan pitänyt sitä hyvänä ideana: "Eihän me ehditä kirjoittaa. Mää en ainakaan jaksa." Nyt jo perustusten seistessä paikallaan mieleen tuli kuitenkin kipinä kertoa tästä projektista enemmän. Ydinkysymys on auki meille itsellekin: oliko hyvä idea rakentaa talo? Ja eikä siinä vielä kaikki: viihtyvätkö nämä kaksi vanhaa reissuruunaa metsän keskellä omassa pirtissä vai alkaako neljä kotimaista ekovillaseinää ahdistaa?


Näitä aatoksia varmasti tullaan selvittämään tässä blogissa samalla kun kerromme talon rakennuksen kiemuroista omasta näkökulmastamme. Itselleni näin maallikkona se on jo tässä vaiheessa näyttäytynyt yllättävän monimutkaisena; kuin sipuli josta paljastuu lisää ja lisää kerroksia, joiden olemassaolosta ei ollut tietoakaan. Silmiä vähän kirvelee, mutta toivottavasti kärsivällisellä haudutuksella maku on hyvä...Joudumme nyt kertomaan juttuja hieman takautuvasti, koska rakentaminen on jo kovassa vauhdissa. Taustoista kuitenkin sen verran, että idea koko talon rakentamisesta tuli melkein tasan vuosi sitten, kun olimme palanneet hikiseltä Afrikan matkalta. Oli selvää, että jäämme Suomeen joksikin aikaa. Olimme myös yhtä mieltä siitä, että lainan lyhentäminen olisi järkevämpää kuin jatkuva vuokran maksu. Ehkä takaraivossa painosti hieman myös 30 ikävuoden saavuttaminen ja tunne, että jotakin aikuismaista peliliikettä pitäisi saada aikaiseksi.

Aluksi ruvettiin katselemaan myytäviä taloja. Ei ehditty käydä kuin parissa talonäytössä, kun oman talon väsääminen alkoi vaikuttaa paremmalta idealta. Sopivalta vuosikymmeneltä peräisin olevia puutaloja saapui aina katsomaan väkeä pilvin pimein. Tai sitten talo oli selvästi aivan pommi. Tampereen alueen hinnat eivät myöskään ole ihan taskurahoja. Uuden talon rakentaminen samaan hintaan kuin "remontoijan unelmakohteen" ostaminen tuntui kirkkaasti paremmalta ratkaisulta...


Matin ollessa "amatimees" ja minun ollessa "nopea oppimaan" siirryimmekin sitten selailemaan tonttien myynti-ilmoituksia. Siitä aiheesta kerromme myöhemmin ihan omassa kirjoituksessa.


P.S. Vanhat blogipostaukset löytyvät edelleen tältä sivulta, jos kiinnostaa kaivella vielä meidän Afrikan matkaa.


#talo #asuminen #rakentaminen #suunnittelu #ideat #elämä

205 views0 comments

Recent Posts

See All